2014. augusztus 26., kedd

08.21.-08.24.

Idén is eljött az ideje a Marcal-medencei gyűrűzőtábornak. Már nagyon vártam a kikapcsolódást, a feltöltődést a természetben. Mindig jól esik kicsit kilépni a rohanó, stresszes világból. Két éjjelre, másfél nappalra Szabina is velem tartott idén. A szokásos csapattal vettük be az erdőt. Csütörtökön és pénteken nem sok madarat hozott nekünk a hálókba a madarászszerencse, azonban a szombat délelőtt nyerőnek bizonyult. Sajnos a hétvége további részében vagy áztunk vagy a szél nehezítette a dolgunkat.
Két nagyon jó fajt sikerült meggyűrűznünk, ezeket külön kiemelném: kékbegy és nagy fülemüle. Az utóbbival először sikerült találkoznom életemben. Két éve fogtak már itt két példányt, de akkor nem tudtam kint lenni. Kékbegyet pedig ezen a részen még sosem tudtunk fogni, csak a régebbi táborhelyen, ami más élőhelyen volt.


 Nagy fülemüle (Luscinia luscinia)

Kékbegy (Luscinia svecica)

Szabadidőnkben vagy a közösségi sátorban beszélgettünk, vagy a tábortűznél, focizgattunk, frizbiztünk esetleg sétálgattunk. Peti és Zoli bejegyzésében részletesebben is utána olvashattok a dolgoknak:
http://fellnifoto.blogspot.hu/2014/08/gyuruzotabor.html

http://www.penyafoto.blogspot.hu/2014/08/2014-08-16-24.html


 Pózolj barátposzátával (Sylvia atricapilla)

 Nádirigó (Acrocephalus arundinaceus)

 Tábor felé

 Madárszedés...

 ...és gyűrűzés, Zoli írnokoskodik

 Hálóállás az árok felett

Te + Én (avagy szerelmes csizmák)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése